World's biggest free geocaching network
Geopaths - matching lots of geocaches
Full statistics, GPX's, all for free!
Mail notifications about new caches and logs
100% geocaching posibilities for free
Trebuie să fii autentificat pentru a acţiona asupra acestei geocutii.
stats
Show cache statistics
[LALEA7] [PLIMBARE] 10 - Geodezie - OR0201
Proprietar: miss_shady
N 44° 52.678' E 24° 49.200' N 44° 52' 40.68'' E 24° 49' 12.00'' N 44.87797°  E 24.82000° 
Altitudine: 328 m
 Zonă: România > Sud - Muntenia
Tip geocutie: Tradiţională
Mărime: Nespecificat
Stare: Ready for Search
Data ascunderii: 2019-03-16
Data creării: 2019-03-16
Date published: 2019-04-13
Ultima modificare: 2019-04-13
0x găsit
0x negăsită
1 Comentarii
watchers 0 utilizatori care urmăresc această geocutie
555 vizitatori
0 x votat
Apreciată ca: -
Atribute

Geocutia poate fi găsită la orice oră  Fii discret în timp ce cauţi  Ai nevoie de creion/pix/ceva de scris  Marcaj topografic 

Citeşte articolul despre atributele Opencaching.
Descriere RO

[PLIMBARE] este o serie de cutii de-a lungul unui drum parţial asfaltat, parţial din pământ pietruit ce leagă cartierul Găvana, prin pădure, de satul Uiasca ce se învecinează cu Piteştiul.

Traseul se poate face cu maşina sau cu bicicleta.


Geodezia este o ramură a matematicii aplicate și a științelor pământului care stabilește prin observații și măsurători poziția exactă a punctelor, figurilor și ariilor unor porțiuni mari din suprafața terestră, identifică forma și dimensiunile Pământului.

Topografia este o ramură a științelor măsurătorilor terestre. Aceasta se ocupă cu efectuarea de măsurători asupra unor suprafețe de teren, unități cadastrale, forme de relief ori a altor elemente, cu studiul metodelor de măsurat, precum și cu analiza instrumentarului și aparaturii necesare desfășurării activităților. Rezultatele măsurătorilor topografice se concretizează în întocmirea hărților, planurilor topografice, la diferite scări de proporție, precum și ale profilelor ori tabelelor cu date masurate.

Marcajele topografice sunt indicatoare cu caracter permanent, plasate pe teren, a căror poziţie este cunoscută, pentru a fi folosite ca punct de referinţă la viitoare măsurători. 

Cel mai des întâlnit tip de marcaj topografic din România este sub forma unui trepied de metal, înalt de 4-5m, având în vârf, înălţat pe o tijă, nişte plăcuţe metalice ca nişte mici steaguri, pentru a putea fi văzut mai uşor de la distanţă. La bază, pe sol, se află o bornă din beton cu o pastilă metalică având gravat un identificator al marcajului.

Însemnări în jurnal: găsit 0x negăsită 0x Comentariu 1x Toate însemnările