World's biggest free geocaching network
Geopaths - matching lots of geocaches
Full statistics, GPX's, all for free!
Mail notifications about new caches and logs
100% geocaching posibilities for free
Trebuie să fii autentificat pentru a acţiona asupra acestei geocutii.
stats
Show cache statistics
Raiul Animalelor - OR014B
Proprietar: andrixnet
Founder: miss_shady
N 44° 24.459' E 26° 13.805' N 44° 24' 27.54'' E 26° 13' 48.30'' N 44.40765°  E 26.23008° 
Altitudine: 60 m
 Zonă: România > Bucureşti - Ilfov
Tip geocutie: Tradiţională
Mărime: Nano
Stare: Ready for Search
Data ascunderii: 2015-03-07
Data creării: 2016-05-12
Date published: 2016-05-12
Ultima modificare: 2017-03-20
0x găsit
0x negăsită
1 Comentarii
watchers 0 utilizatori care urmăresc această geocutie
618 vizitatori
0 x votat
Apreciată ca: -
Atribute

Geocutia poate fi găsită la orice oră  Fii discret în timp ce cauţi  Ai nevoie de creion/pix/ceva de scris 

Citeşte articolul despre atributele Opencaching.
Descriere RO

În România, piaţa serviciilor pentru animale de companie constă în principal din şcoli de dresaj, pensiuni, frizerii şi cosmetică pentru animale, cabinete medicale şi magazine de hrană şi accesorii. Mulţi dintre cei care au dezvoltat afaceri în acest domeniu au început cu canise şi dresaj. În Occident, servicii ca dog sitting, dog taxi sau înhumare şi incinerare pentru animale (care la noi sunt la început) formează deja o industrie foarte profitabilă. Există însă şi în România un cimitir pentru câini. În comuna Căţelu.

Ideea cimitirului de animale, "Raiul animalelor" i-a venit după ce câinele său, la care a ţinut foarte mult, a murit şi a trebuit să-l îngroape într-un parc din spatele blocului unde locuia. "Un prieten mi-a atras atenţia că sunt mulţi stăpâni de animale în această situaţie, care s-au ataşat foarte mult de prietenii lor necuvântători şi sunt dispuşi să plătească oricât pentru a şti că animalul lor este îngropat într-un loc adecvat".

Cimitirul a fost deschis în decembrie 2003, după doi ani de muncă. Numai obţinerea tuturor autorizaţiilor (de la Primărie, de la Patriarhie, etc) a durat un an de zile. Este situat la marginea Bucureştiului, în judeţul Ilfov (sat Căţelu) pe un teren de 15.000 mp. Până în momentul de faţă s-au investit în amenajarea cimitirului în jur de 170.000 de euro. La nici un an de la deschidere, cimitirul mergea bine, mult mai bine decât se preconiza iniţial, după cum spune managerul firmei.

Cimitirul este împărţit în zone speciale (parcele) pentru câini, pisici, păsări, rozătoare, reptile sau orice alt tip de animal. Atât legislaţia din România, cât şi legislaţia europeană clasifică corpurile animalelor ca deşeuri infecţioase care trebuie controlate. Ca urmare, depozitarea sau transportul în locuri neautorizate sunt considerate contravenţii.

Însemnări în jurnal: găsit 0x negăsită 0x Comentariu 1x Toate însemnările