World's biggest free geocaching network
Geopaths - matching lots of geocaches
Full statistics, GPX's, all for free!
Mail notifications about new caches and logs
100% geocaching posibilities for free
You have to be logged-in in order to perform operations on this cache.
stats
Show cache statistics
[LALEA7] [PLIMBARE] 10 - Geodezie - OR0201
Owner: miss_shady
N 44° 52.678' E 24° 49.200' N 44° 52' 40.68'' E 24° 49' 12.00'' N 44.87797°  E 24.82000° 
Altitude: 328 m. ASL.
 Region: Romania > Sud - Muntenia
Cache type: Traditional
Size: Not specified
Status: Ready for Search
Date hidden: 2019-03-16
Date created: 2019-03-16
Date published: 2019-04-13
Last modification: 2019-04-13
0x Found
0x Not found
1 notes
watchers 0 watchers
555 visitors
0 x rated
Rated as: n/a
Cache attributes

This cache can be found at any time of day or week.  Stealth required  Take something to write  Benchmark - geodetict point 

Please read the Opencaching attributes article.
Description RO

[PLIMBARE] este o serie de cutii de-a lungul unui drum parţial asfaltat, parţial din pământ pietruit ce leagă cartierul Găvana, prin pădure, de satul Uiasca ce se învecinează cu Piteştiul.

Traseul se poate face cu maşina sau cu bicicleta.


Geodezia este o ramură a matematicii aplicate și a științelor pământului care stabilește prin observații și măsurători poziția exactă a punctelor, figurilor și ariilor unor porțiuni mari din suprafața terestră, identifică forma și dimensiunile Pământului.

Topografia este o ramură a științelor măsurătorilor terestre. Aceasta se ocupă cu efectuarea de măsurători asupra unor suprafețe de teren, unități cadastrale, forme de relief ori a altor elemente, cu studiul metodelor de măsurat, precum și cu analiza instrumentarului și aparaturii necesare desfășurării activităților. Rezultatele măsurătorilor topografice se concretizează în întocmirea hărților, planurilor topografice, la diferite scări de proporție, precum și ale profilelor ori tabelelor cu date masurate.

Marcajele topografice sunt indicatoare cu caracter permanent, plasate pe teren, a căror poziţie este cunoscută, pentru a fi folosite ca punct de referinţă la viitoare măsurători. 

Cel mai des întâlnit tip de marcaj topografic din România este sub forma unui trepied de metal, înalt de 4-5m, având în vârf, înălţat pe o tijă, nişte plăcuţe metalice ca nişte mici steaguri, pentru a putea fi văzut mai uşor de la distanţă. La bază, pe sol, se află o bornă din beton cu o pastilă metalică având gravat un identificator al marcajului.

Log entries: Found 0x Not found 0x Note 1x All entries